Laga mat med en kock

Allt eftersom vår smak på mat har blivit allt mer förfinad har det också skapats ett slags matlagningskurs där deltagarna besöker en fin restaurang men istället för att bara bli serverade maten får de själva laga till den i köket tillsammans med en erfaren kock. Det finns också kockar  som kommer hem till deltagarna så att de kan få lära sig att laga till gourmémat i sitt eget kök. Denna aktivitet är också populär för företag som vill boka in aktiviteter åt sina anställda för att stärka samhörigheten och samarbetet i gruppen. Då kanske det handlar om att kombinera ett par dagars konferens med att på kvällen laga mat tillsammans med en kock. Gruppen kan även delas in i olika team där en grupp ansvarar för förrätten, nästa för huvudrätten och ytterligare en grupp lagar till efterrätt.

Detta koncept med att laga mat tillsammans med en kock kan med fördel kombineras med ett event där deltagarna tillsammans först till exempel går ut i skogen och plockar svamp till middagen eller varför inte gå ut i köksträdgården och plocka upp lite färska primörer. Att själva fiska upp en del av middagen från en sjö kan också vara trevligt. Då kanske middagen lagas till på plats nere vid vattnet över öppen eld.

Den som inte vill vara med och laga maten själv men som vill kunna bjuda på förstklassig kokkonst kan kosta på sig att hyra en kock. Då kommer en professionell kock till kunden, antingen i hemmet eller kanske till en hyrd lokal. Kocken tar med allt som behövs för att laga till maten och ser sen till att maten serveras i precis rätt tid.