Skedar med kryddor

Tacos – den alternativa nationalrätten?

Att tacos har blivit något av en nationalrätt i vårt avlånga land kan inte ha undgått många. Tacofredag är numera standard i många hem runt om i landet. Men vad är det som har gjort tacos så populärt bland både små och stora? Hemligheten ligger i att maträtten innehåller många smaker ock kan kombineras i all oändlighet. Man väljer själv vilka ingredienser man vill fylla sitt tacoskal eller tortillabröd med. Varje hem har sitt eget unika sätt att servera tacos och nåde den som glömmer en viktig ingrediens. Maträtten går mot en ny era och genom sociala medier kan man se fyndiga sätt att variera sig på. Vad sägs om fisk-, kyckling eller vegetariska tacos? Möjligheterna är många och serveringstillfällena likaså.

En lovordad fredagsfavorit

Många väljer att äta tacos under helgen då man kanske har mer tid till att sitta ner och låta middagen ta sin tid. Kanske fyller man matbordet med en uppsjö av tillbehör eller nöjer sig med tacokryddad köttfärs, ost och favoritgrönsakerna? Det finns många sätt att sprida personliga budskap på. med en T shirt med tryck kan du uttrycka din passion för mat och låta andra ta del av fina favoriträtter. Varför inte trycka upp en t-shirt som lovordar fredagsmys och tacos? Det är bara fantasin som sätter gränser, både i köket och i ens klädstil.

Våga testa nya ingredienser

Tacos kan varieras i all oändlighet. En starkt kryddad köttfärsblandning får en smakrik avrundning om man tillsätter en sked crème fraiche och något sött som bryter hettan. Våga prova nya tillbehör! Toppa med ananas, koriander, sweet chili-sås eller jordnötter som ger ett delikat crunch till maträtten. Ett tips är att besöka restauranger med tacos på menyn och på så sätt få ny inspiration till matlagningen hemmavid. Eller bjud in grannarna och låt varje person ta med sig sin personliga favoritingrediens.