Hur du planera den romantiska middagen

Oavsett om det är första dejten eller du varit ihop med din partner ett längre tag så är det alltid trevligt med en romantisk middag. Den första dejten är alltid lite speciell och det kan vara värt att lägga lite extra tid på att dekorera så du får den perfekta inramningen.

Vilken typ av mat passar?

Det är vanligt att man bjuder på en romantisk middag i början av ett förhållande. Kanske har du lärt känna någon genom nätdejting och det är dags att träffas hemma för första gången. Tänk bara på att du av försiktighetsåtgärd alltid ska undvika att träffas hemma första gången ni ses. När det kommer till att bjuda på middag första gången så glöm då inte att stämma av vad personen äter. Är du osäker så är vegetariska rätter ett bra alternativ som går hem hos de allra flesta. Vegetariska pastarätter är ofta enkla att göra och det är lätt att hitta enkla alternativ som passar alla plånböcker. Det finns många recept som är framtagna för alla hjärtans dag men som passar året runt. Fisk och skaldjur är också fina alternativ som passar den första dejten. Räkor är exempelvis lätt mat och passar perfekt ihop men lite bubbel som skapar en extra romantisk stämning.

Värt att tänka på

Det skadar inte att lägga lite tid på att förbereda sig inför dejten på många olika sätt. Tänk på att många idag har någon form av laktosintolerans så det kan vara bra att använda laktosfria alternativ. Hos Livsmedelsverket kan du alltid hitta information och hjälp. Många använder doftljus vilket vissa kan vara känsliga för. Dessutom kan doftljus göra att aromen från maten försvinner. Var också extra observant på nötallergiker som kan leda till många svåra situationer. Sist men inte minst så glöm inte att slappna av och njuta av god mat i härligt sällskap.